top of page
Hoppare

AFF-kurs

Det finns olika typer av utbildningar för att bli fallskärmshoppare, här erbjuder vi en så kallad AFF-kurs.

 

Kursen inleds med en teoretisk del. När du har blivit godkänd på teorin är du redo att ta dig an den praktiska delen – med andra ord är det dags att börja hoppa. För att få din A-licens (sololicens) ska du bli godkänd på 10 stycken hopp. Direkt därefter har du 4 coach-hopp att utföra för att få hoppa tillsammans med andra. Hur lång tid kursen tar beror på vädret och dig själv, men räkna med att det minst tar ett par veckor.

Fallskärmshoppen utförs tillsammans med våra AFF-instruktörer och Hoppmästare. De är alla utbildade av Svenska Fallskärmsförbundet och ser till att allt går säkert till och ger feedback på hoppen. Majoriteten av hoppen sker från 4000 meters höjd.

 

Om ett hopp är godkänt eller inte bestäms av den AFF-instruktör eller Hoppmästare som du har hoppat tillsammans med. Om du skulle bli underkänd på något av hoppen är det bara att göra om det hoppet tills att du blir godkänd. Detta kostar dock extra.


Den praktiska delen är individuell, du bestämmer alltså själv när och hur ofta du vill hoppa. Förutsatt att det är hoppning inplanerat och det finns instruktörer tillgängliga är det bara att hoppa järnet! 

Flygplan fallskärm

Priser

Alternativ 1: AFF-kurs 14 500:-

(inklusive 10 hopp)

Kurspriserna inkluderar en anmälningsavgift som betalas vid bekräftelse av plats på kurs.

OBS! Obligatorisk läkarundersökning ingår ej i kurspriset.

Alternativ 2: Påbörjad AFF-kurs 6500kr

(inklusive 2 hopp)

Har du valt alternativ 2 och känner efter dina två utbildningshopp att du vill fortsätta din resa mot A-licens köper du till de övriga hoppen i utbildningsplanen till en kostnad av 9000kr. Totalkostnaden för alternativ 2 blir då 15500kr.

OBS! Obligatorisk läkarundersökning ingår ej i kurspriset.bottom of page