top of page

Nästa kursstart

Kurskontakt

Zanna Danielsson

076-925 21 56

kurs@fkaros.se

Fallskärmklubben Aros Logga

3 juli 2024

Anchor 1
Fallskärmshoppare

Fallskärmskurs för nybörjare

Svenska Fallskärmsklubben Aros erbjuder en modern form av fallskärmsutbildning, AFF. Du får lära dig det du behöver om fallskärmen, hur man styr, landar och packar den. Du får träna uthopp och fallställningar i fritt fall och du får kunskap om säkerhet, aerodynamik och väder.

 

Alla kurser hålls vid Johannisbergs flygfält i utkanten av Västerås, där vi hoppar året runt. För mer info läs vår FAQ

Ålder och hälsa

Minimiåldern för att hoppa fallskärm är 15 år. Om du är under 18 måste du ha målsmans tillstånd. Du måste vara frisk, vilket bl a innebär att du inte får lida av någon epileptisk sjukdom eller ha svårare sjukdomar i luftvägarna.

 

Innan du kan hoppa behöver du ha ett friskhetsintyg som ska fyllas i på en särskild blankett. Läkarundersökningen bokas på egen hand och den ska vara utförd innan första fallskärmshoppet. OBS! Läkarundersökningen ingår inte i kursavgiften. 

Elev fallskärmshoppare
Kurs Elev

Klubbstugan

Vår klubbstuga ligger vid Johannisbergs flygfält i Västerås. Här kan du bo över och umgås med andra hoppare. Våningssängar finns men du får själv ta med sovsäck eller lakan. Vi har gemensamt kök, duschar och bastu.

Utrustning

Du får låna fallskärm och annan utrustning du behöver för att hoppa. Mer information om vad du behöver ta med dig får du när du anmäler dig till kursen.

Elev
Elev hoppare

Främja lärande

rf-sisu

Vår förening samverkar med RF-SISU Västmanland när det gäller bildning och utveckling. RF-SISU Västmanland är idrottens studieförbund som har till uppgift att:

  • Arbeta med bildning och utveckling inom idrotten och verka för att stimulera människors lärande.

  • Att erbjuda utbildning som stärker och utvecklar olika områden inom idrotten. 

  • Att lyssna in idrottens behov och anpassa utbildningens form och innehåll efter detta.

bottom of page